Golfen op een unieke historische site met de geur en de geluiden van de zee

Wellington golf bevindt zich nabij het stadscentrum van Oostende en op 100 meter van de Noordzee, maar bovenal in het midden van de historische site van de Wellington hippodroom. De site is 25 HA groot.

De eerste paardenrennen vonden plaats in 1883. De Hertog van Wellington gaf toen, samen met koning Leopold II het eerste startschot. Sinds 1998 zijn de gebouwen beschermd als monumenten en de volledige site als beschermd stadsgezicht. 

Elke maandag in de zomer vinden hier paardenrennen plaats, zowel galop als draf. Daarna komt Oostende samen om de zomer te vieren.

Door de zandgronden is het terrein het hele jaar bespeelbaar. Er wordt bijna steeds gespeeld op zomergreens en het terrein blijft in alle omstandigheden goed speelbaar.

In het hart van de stad

Dankzij de warme ongedwongen sfeer en de accomodatie is dit een ideale club om te starten met golf. Ook voor bezoekers is dit een uitdagend en verrassend parcours. De baan is niet zo lang, maar door de vele waterpartijen en de steeple haagjes is het belangrijk uw hoofd erbij te houden.En dus niet te gaan dromen van de glorie en de grandeur van weleer.

Wellington is een open club, de horeca is hedendaags kwalitatief en het is er aangenaam toeven, ook voor niet-golfers. De bovenzaal biedt een uniek zicht op de site en de torens van de stad Oostende. Ze kan gehuurd worden voor congressen en feesten.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

arrow

Klik op een hole op de kaart om verder te gaan arrow

Download hier je scorekaart en de handicaplijsten